top of page
Machu Picchu 2.webp

Machu Picchu

Klassisk 5-dage Inka Trail

Ældresagen1-1024x670.png

GUIDET VANDREFERIE I PERU.

•  7. september 2024 
 24.995 kr. pr. person - baseret på 2 personer i et værelse

•  8 dage - Intet at bære - Niveau: Trekking
•  Kun plads til 8 gæster

Vigtig information - Antallet af tilladelser er cirka 200, og efterspørgslen på verdensplan er høj

 🏔️  En unik mulighed for at besøge et af verdens mest utrolige arkæologiske steder

 ⭐️  Overnatning på 4-stjernet hotel, når du ikke er med på Inkastien..

 🥾  Guidet trekking - med bærere, guider, kokke og team

 🦙  Indgangsbillet til Inka-stien og Machu Picchu

 🥗  Fuld forplejning og 3 måltider om dagen på trekket i mæsketelt med stole

 🇩🇰  Dansktalende vært vandrer med på hele turen

 🧳  Bagagetransport hver dag

 🇵🇪  Book din egen flyrejse, så det passer til din egen forlængelse, ankom før eller bliv i Sydamerika

 🤩  Fast fuldtidspersonale i Cusco, og vi betaler vores bærere 25% mere end andre virksomheder.

 🚎  Alle interiør transfer, tog og bus

Klassisk 5 dages Inca Trail 🦙

Inkastien er en af de mest fascinerende historiske trekkingture i verden. Stien til Machu Picchu er fyldt med smukke steder bygget af inkaerne i et frodigt, bjergrigt landskab. At tage denne rejse på den berømte rute, med få eller ingen andre mennesker i nærheden, gør den endnu mere speciel. Vores klassiske femdagesrute giver dig mere tid på stien, så du får mulighed for at se flere af stederne undervejs samt to besøg i Machu Picchu!

 

Inkastien er en udfordrende tur for enhver aktiv vandrer, med tusindvis af stenede, ujævne trin op og ned ad bakke. Sørg for, at du er fysisk forberedt på oplevelsen. Ved at deltage i den klassiske 5-dages Inka Trail-rute får du mere tid på stien, så du ikke behøver at skynde dig gennem de steder, du besøger undervejs. Vi bruger også andre campingpladser end på den traditionelle 4-dages Inka Trail, hvor de fleste andre vandrere bor. Vores lokale partnere har deres eget personale på jorden i Cusco til at støtte din rejse til Machu Picchu.

Når vi når Machu Picchu fra Solporten på dag 4 i vores rejseplan, har vi tid til at nyde udsigten og skønheden i den skjulte by. Derefter tager vi ned til Aguas Calientes for at overnatte, hvor vi bor på hotel og nyder en god middag ude i byen! Næste morgen vågner vi tidligt for at tage tilbage til Machu Picchu på vores officielle byrundtur. Det giver dig mere tid i den magiske by.

VIGTIG INFORMATION om tilladelse

Der findes hundredvis af inkastier i hele Inkariget. Men den berømte Inkasti til Machu Picchu er en del af Machu Picchu National Park-systemet. Inkastien og regionen er beskyttede områder, der administreres af Perus nationale institut for naturressourcer. For at være på den officielle Inkasti til Machu Picchu skal du have tilladelse til at vandre i denne region, og de kan være svære at få!


Strenge regler for tilladelse på Inkastien
Regeringen har meget strenge regler for tilladelser på Inkastien, hvilket er fantastisk. Det holder stien meget velreguleret. Derfor er vedligeholdelsen af regionen, stederne og Machu Picchu nu bedre beskyttet. Før begyndelsen af 2000'erne var der ingen regler, der sikrede Inkastien. Det betød, at over 1.000 mennesker om dagen forsøgte at vandre ad denne berømte sti, hvilket skabte en lang række problemer. Du kan forestille dig toiletsituationen på stien. Den peruvianske regering besluttede at gribe ind og foretage et par ændringer. En plan blev implementeret for at beskytte fremtiden for dette sted, der er på UNESCO's verdensarvsliste.

Tilladelserne er begrænsede, og efterspørgslen er stor

Regeringen har indført en meget streng grænse for den daglige adgang til Inkastien. Tilladelserne tillader kun 500 personer om dagen at starte på stien.  Det er cirka 200 turister og 300 bærere, guider og støttepersonale. Der er også en grænse for, hvor mange besøgende der må komme ind på Machu Picchu - højst 2500 personer om dagen. Da der er begrænset plads på Inkastien, er det en god idé at planlægge sin tur i god tid for at sikre, at man kan få en tilladelse i tide til at få en plads på turen. Tilladelser og gebyrer på Inkastien kan ikke overdrages, og de kan ikke refunderes. Derfor kan depositum betalt for Inkastien ikke refunderes når vi har ansøgt om din tilladelse. 

REJSEPLANEN

 

Dag 1 Ankomst til Cusco/Fri tid i Cusco

Ankomst til Cuscos internationale lufthavn. Vores team henter dig i lufthavnen og kører dig til hotellet for dit ophold i Cusco, som er på delt basis. Da du ankommer i stor højde, anbefaler vi, at du tager denne dag til at hvile, rehydrere og langsomt tage denne smukke og historiske by i øjesyn! Du overnatter på et dejligt 4-stjernet hotel efter eget valg i en delt indkvartering. Vi har en briefing denne aften, hvor vi gennemgår rejseplanen, og så er det med at komme tidligt i seng, for i morgen bliver en lang dag! Husk, at du ankommer til Cusco i stor højde, 3.400 meter over havets overflade.
 

Dag 2  Rundtur i Den Hellige Dal

Privat heldagstur til Den Hellige Dal inkl: Chinchero Inka-sted, besøg lokale landsbyer og udforsk den lokale livsstil. Vi besøger også resterne af Ollantaytambo, landsbyen Ollantaytambo og overnatter her for at få hurtig adgang til Inka-stien. Chinchero og Ollantaytambo er meget specielle oplevelser i sig selv, og sammen med blandingen med kulturen vil denne dag leve længe i hukommelsen. Denne dag giver også din krop en chance for at akklimatisere sig til de lavere niveauer af ilt. Dagen starter kl. 8 og slutter kl. 18 og inkluderer frokost undervejs.
 

Dag 3  Start på Inkastien - Llactapata 2.750m
Inkastien starter med afhentning på dit hotel efter morgenmaden, og derefter kører vi til byen Ollantaytambo, hvor du kan hente de sidste ting, du måtte få brug for. Fra Ollantaytambo fortsætter vi til starten af stien, Piscacucho (AKA km 82) i 2.700 meters højde. Herfra har vi tid nok til at organisere vores rygsække og gå rundt i indgangsbygningen, hvor vi lærer mere om flora og fauna på stien. Derefter går vi gennem kontrollen, hvor vi skal fremvise vores pas for at komme ind på stien.

På det første stykke af vandreturen har vi en smuk udsigt over landskabet og de omkringliggende toppe, såsom Apu Huakay Willka 5.850 m, også kendt som Veronica. Vi vil begynde at se de mange planter og træer i regionen, som vores team vil forklare, mens vi går. Vi spiser vores første lækre frokost, tilberedt af vores kok og køkkenteam, ved flodbredden. Efter frokosten går vi videre, efter at trekket fortsætter let opad til en halvtropisk dal, indtil vi når vores lejrplads ved Wayllabamba i 3.100 meters højde.


Dag 4  Inkastien - Llulluchapampa 3.850m

Vi står tidligt op denne morgen og spiser morgenmad, inden vi tager hul på det, der bliver en af de hårdeste dage på stien. I dag skal vi nå det højeste punkt på Inkastien, det høje bjergpas Abra Warmihuañusca, eller Den døde kvindes pas, på 4.215 meter. Under opstigningen i dag vil landskabet skifte fra sierra til puna (et tørt og højt område med lidt vegetation). Vi får også mulighed for at se tamme lamaer og alpakaer, der græsser på Ichu, en af de få planter, der vokser i den højde. Vi krydser også et område af tågeskoven, som er beboet af mange forskellige slags fugle som kolibrier og spurve samt Andesbjørnen, som også kaldes Brillebjørnen (Tremarctus Ornatus).

Vi spiser frokost ved Llulluchapampa 3.850 m, hvor vi får en smuk udsigt ud over den dal, vi lige er kommet igennem. Efter frokost fortsætter vi opad til toppen af Dead Woman's Pass. Efter en anstrengende morgen og tidlig eftermiddag med opstigning af passet, kommer du til toppen for at fejre det. Efter at have nydt udsigten og holdt en pause, begynder vi den stejle tur ned ad ujævne trapper i ca. 700 meters højde ned til vores lejrplads for natten. I nat skal vi sove i Pacaymayu Camp i 3.500 meters højde.

 

Dag 5  Inkastien - Phuypatamarka 3.600m
Vi starter dagen med at klatre op til det andet pas, Abra Runkurakay i 3.970 meters højde. Halvvejs oppe ad passet stopper vi for at besøge det arkæologiske kompleks med samme navn. Dette sted, der ligger i 3.800 meters højde, består af en lille oval struktur, der menes at have fungeret som et vagttårn.

Når vi har besøgt stedet, fortsætter vi til toppen af passet. Derfra går vi ned mod Yanacocha (den sorte lagune) og ind i tågeskoven. Vi ankommer til det smukke kompleks Sayacmarca i 3.624 meters højde, hvor vi skal på en rundtur. Efter rundvisningen ankommer vi til Chaquicocha, hvor en dejlig frokost venter! Det har været en lang morgen, før vi når frem til frokoststedet, så det er vigtigt at have en ekstra snack med i dag!

Efter frokost fortsætter vi på stien mod det tredje pas, Abra Phuyupatamarca, i 3.700 meters højde, hvor vi overnatter. Denne del af stien fører os gennem frodige landskaber med en fantastisk udsigt til Salkantay-bjerget og Amazonskoven. Vi går gennem den første af inkaernes tunneller, før vi når vores lejrplads ved Abra Phuyupatamarca, som betyder byen over skyerne. I aften er vi højt over Macchu Picchu, og vi får en fantastisk solnedgang og udsigt over de omkringliggende bjerge. I dag har været en meget lang dag, men det er det hele værd med de vidunderlige udsigter og oplevelser, du vil få!

Dag 6  Inkastien - Machu Picchu - Hotel i Aguas Calientes
Efter vores lækre sidste morgenmad på stien går vi en kort tur ned til Phuyupatamarca-ruinerne, hvor vi får en rundvisning. Derfra fortsætter vi 900 meter ned for at nå Wiñayhuayna ad stejle trapper hele vejen ned. På vejen til Wiñayhuayna stopper vi for at se de smukke ruiner af Intipata. Derfra fortsætter vi nedstigningen i en halv time, før vi besøger et af de mest imponerende inka-steder, Wiñayhuayna, som er bygget ind i bjergsiden. Efter denne spektakulære rundtur i ruinerne vandrer vi tilbage samme vej for at spise vores sidste frokost på Inkastien. Her vil vi give drikkepenge og takke vores bærerteam og kokkene for den store oplevelse, vi har haft.

Efter frokost følger vi en smal sti, der fører os rundt om Machu Picchu-bjerget mod Solporten (Intipunku), som giver os den første udsigt over byen Machu Picchu. Før vi når Solporten, skal vi igennem et meget stejlt stykke på cirka 50 trin, som fører os op til den spændende og fantastiske udsigt nedenfor! Med udsigten til Machu Picchu by nedenunder vil du stå i ærefrygt for dette unikke mystiske sted. Efter at have nydt den berømte Solport går vi nedad i cirka en time, indtil vi kommer til Vogternes Hus, hvor vi får mulighed for at betragte Machu Picchu i al sin pragt. Vi tager billeder og nyder vores første besøg i Machu Picchu på vores rejseplan.

Når vi har brugt lidt tid på at nyde udsigten, fortsætter vi ned til checkpointet, hvor vi tager bussen fra inka-byen Machu Picchu til Aguas Calientes, eller Machu Picchu by. Vi overnatter på et hotel på fælles basis. Efter et velfortjent bad går vi ud for at fejre middagen på den berømte restaurant Indio Feliz.


Dag 7  Machu Picchu-tur - tilbage til Cusco

Vi vågner tidligt denne morgen og spiser morgenmad på hotellet, før vi begynder rejsen tilbage til Machu Picchu. Fra byen går vi ombord på en bus, som kører os tilbage til Machu Picchu City. Her får vi en komplet guidet rundtur i byen, som tager cirka to timer. Efter rundvisningen har du lidt fritid til at nyde udsigten, eller hvis du har booket bestigningen af Huayna Picchu-bjerget (som skal bookes/betales på forhånd), fortsætter du med at gøre dette. Huayna Picchu vil give dig en spektakulær udsigt over hele Machu Picchu, dalene og bjergene, der omgiver den.

Når du er færdig i Machu Picchu, får du din busbillet til at komme tilbage til Aguas Calientes. Du får lidt fritid til at udforske byen Aguas Calientes, inden vi mødes på et bestemt tidspunkt og sted, som guiden har angivet. Herfra tager vi toget tilbage til Ollantaytambo, hvor vores private transport venter på os til rejsen tilbage til Cusco. Efter en lang dag når vi frem til hotellet i Cusco, og du har mulighed for at nyde aftenen i byen på din sidste nat.
 

Dag 8 - Afgang og transfer til lufthavnen for videre rejse

Du bliver hentet på dit hotel i Cusco afhængigt af dit flyvetidspunkt. Vi kører dig til lufthavnen til din videre rejse. Der er mulighed for at deltage i ture til Amazonas, Titicaca-søen og andre af Perus skatte. Hvis du beslutter dig for at tilbringe flere nætter i Cusco, hjælper vi gerne med at booke ekstra nætter på hotellet til dig.

► INKLUDERET

Lufthavnstransport til og fra Cusco lufthavn til hotel
Tre nætter på hotel i Cusco (4-stjernet hotel på delt basis) inkl. morgenmad
En nat på hotel i Aguas Calientes (4-stjernet hotel på delt basis)
• Dagstur i den Sacred Valley (ekstra akklimatisering)
Frokost på turen til den Sacred Valley

Transport fra Cusco til starten af Inka-stien
Indgangsbillet til Inka-stien
Indgangsbillet til Machu Picchu
Busbillet fra Machu Picchu til Aguas Calientes (3 i alt)
Togbillet fra Aguas Calientes til Ollantaytambo
Transport fra togstationen til hotellet i Cusco
3 måltider om dagen på trekket
Mæsketelt med stole, hvor du får serveret dine måltider
Bærere (bærer personligt udstyr på 10kg per person)
Guidet tur til Machu Picchu
Middag i Aguas Calientes
Dansktalende Happy Hiking-vært/guide
5 dage om ugen individuel assistance til hver kunde før trekket

► IKKE INKLUDERET

• Internationale flyvninger til/fra Cusco, Peru
• Frokost og aftensmad, mens du er i Cusco
• Drikkepenge til bærere (vi anbefaler $150-$200 pr. kunde)
• Billet til bestigning af Huayna Picchu (valgfrit)
• Personlig forsikring (obligatorisk) 

​• Personligt trekking-udstyr

• Drikkevarer

• Afbestillingsforsikring


Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte Jerry - jeg sidder klar til at hjælpe dig.

Tips og råd

Mad på Inkastien 

Forberedelse og træning 

Pakke Liste

Om vores trekking-partner

Daglige distancer 

DSC_8674-e1630536574541 copy.jpg.webp
Inca-Trail-Trek-e1656266240302.webp
IMG_8336.jpg.webp

Spørgsmål?

Kontakte Jerry - jeg sidder klar til at hjælpe dig.

Happy Hiking Tours er agenter og formidlere for denne tur. Arrangøren er Ian Taylor Trekking, og turen er i overensstemmelse med deres vilkår og betingelser.

Din rejse er stadig dækket af Happy Hiking Tours' medlemskab af Rejsegarantifonden, nr. 3485.

bottom of page